Patlıcan Reçeli Son Yıllarda Oldukça popüler olmuş ve yapımını öğrenmek isteyen sayısıda oldukça artmıştır.Ama benim size önerim hazır olanları almanızdır;nedeni
ise yapımı oldukça zordur
Patlıcan Reçeli Yemek Tarifi
Alt Kısımda sizlere Patlıcan Reçeli Tarifi ile ilgili kolay ve anlaşılır bilgileri sunmaya çalışacağız. Patlıcan Reçeli Tarifi hakkında sizlerin bizlere sunmak istediği bilgiler varsa bunları bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.
ZORLUK DERECESİ
3/5 Orta
Patlıcan Reçeli HAZIRLAMA SÜRESİ
90 dk.
Patlıcan Reçeli KULLANILACAK MALZEMELER
1 Kg. Yumuşak Patlıcan
1,5 Kg. Toz Şeker
2 Tane Limon
5-6 Litre Su
250 gr. Sönmemiş Kireç
Patlıcan Reçeli YAPILIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım. 2 yada 3 parmak kalınlığında doğrayalım.250 gr. kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakalım.Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim. Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp bol su ile yıkayalım. Şekeri tencereye koyup üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatalım. Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. İnmesine yakın limon suyunu koyup 5 dk.kaynatıp ateşten alalım. Kavanoza koyup soğuyunca kapaklarını kapatalım.
NOT: Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır. Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez.
ise yapımı oldukça zordur
Patlıcan Reçeli Yemek Tarifi
Alt Kısımda sizlere Patlıcan Reçeli Tarifi ile ilgili kolay ve anlaşılır bilgileri sunmaya çalışacağız. Patlıcan Reçeli Tarifi hakkında sizlerin bizlere sunmak istediği bilgiler varsa bunları bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.
ZORLUK DERECESİ
3/5 Orta
Patlıcan Reçeli HAZIRLAMA SÜRESİ
90 dk.
Patlıcan Reçeli KULLANILACAK MALZEMELER
1 Kg. Yumuşak Patlıcan
1,5 Kg. Toz Şeker
2 Tane Limon
5-6 Litre Su
250 gr. Sönmemiş Kireç
Patlıcan Reçeli YAPILIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım. 2 yada 3 parmak kalınlığında doğrayalım.250 gr. kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakalım.Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim. Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp bol su ile yıkayalım. Şekeri tencereye koyup üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatalım. Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. İnmesine yakın limon suyunu koyup 5 dk.kaynatıp ateşten alalım. Kavanoza koyup soğuyunca kapaklarını kapatalım.
NOT: Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır. Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez.