21 Eylül 2011 Çarşamba

Patlıcan Reçeli Kireç

Belki size garip gelecek ama patlıcan reçeli kireç suyuyla yapıldığında bir başka olur bu tarifin sahibi edirne yöresidir.

Patlıcan reçeli Kireç Suyuyla
MALZEMESİ
1 Kg. çok küçükpatlıcan
1 Kg. toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg. sönmemiş kireç

Patlıcan Reçeli YAPILIŞI
1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.
2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.
3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.
4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.
5 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.
6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.
7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.
8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.

Kireç suyu elde edilişi;
Büyük bir tencerede 1 kg. sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz. Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız. En son suyu alıp kireci atınız. Bu suyu kullanınız.
Patlıcan Reçeli Kireç

1 yorum:

  1. JSMH CASINO DURING FOR CHRISTMAS - J&T Hub
    JSMH CASINO DURING FOR CHRISTMAS - 충주 출장안마 J&T Hub. J&T Hub has partnered with many of the most renowned 경기도 출장안마 and best-known brands in the online 용인 출장안마 betting 논산 출장샵 industry. 서귀포 출장샵

    YanıtlaSil