21 Eylül 2011 Çarşamba

Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır

Patlıcan Reçeli Yapımında oldukça dikkatli olmanız gerekir nedeni bu reçel çok lezzetli olduğu kadarda bir o kadarda kıvamını tututrmam zordur.Hobi için kendiniz yapabilirsiniz ama gerçek lezzeti istiyorsanız hazır almanızı öneririm

Patlıcan Reçeli Malzemeler

20 tane çekirdeksiz, yumuşak ve küçük patlıcan,

1,5 kilo toz şeker,

2 çorba kaşığı limon suyu,

su.

Patlıcan Reçeli Yapılışı

Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulur.

Her patlıcan küçük parçalara bölünür.

Tencereye konur. Bol su ilave edildikten sonra 20 dakika kaynatılır.

• Suyu süzülür. Sonra üstüne soğuk su doldurulur. 20 dakika bekletilir.

• Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.

•”Şurup” kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

• Sonra patlıcanlar konur. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır,

• Ateşten alınmadan önce limon suyu konur.

• Ateşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılır.

• Soğuduktan sonra kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır.
Patlican Reçeli Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder