Patlıcan Reçeli Yapımında oldukça dikkatli olmanız gerekir nedeni bu reçel çok lezzetli olduğu kadarda bir o kadarda kıvamını tututrmam zordur.Hobi için kendiniz yapabilirsiniz ama gerçek lezzeti istiyorsanız hazır almanızı öneririm
Patlıcan Reçeli Malzemeler
20 tane çekirdeksiz, yumuşak ve küçük patlıcan,
1,5 kilo toz şeker,
2 çorba kaşığı limon suyu,
su.
Patlıcan Reçeli Yapılışı
Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulur.
Her patlıcan küçük parçalara bölünür.
Tencereye konur. Bol su ilave edildikten sonra 20 dakika kaynatılır.
• Suyu süzülür. Sonra üstüne soğuk su doldurulur. 20 dakika bekletilir.
• Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
•”Şurup” kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
• Sonra patlıcanlar konur. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır,
• Ateşten alınmadan önce limon suyu konur.
• Ateşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılır.
• Soğuduktan sonra kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır.
Patlıcan Reçeli Malzemeler
20 tane çekirdeksiz, yumuşak ve küçük patlıcan,
1,5 kilo toz şeker,
2 çorba kaşığı limon suyu,
su.
Patlıcan Reçeli Yapılışı
Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulur.
Her patlıcan küçük parçalara bölünür.
Tencereye konur. Bol su ilave edildikten sonra 20 dakika kaynatılır.
• Suyu süzülür. Sonra üstüne soğuk su doldurulur. 20 dakika bekletilir.
• Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
•”Şurup” kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
• Sonra patlıcanlar konur. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır,
• Ateşten alınmadan önce limon suyu konur.
• Ateşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılır.
• Soğuduktan sonra kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder